top of page
Vyhledat

PROČ dvě hodiny koučování zdarma?

Marketingový tah, nebo základní stavební kámen pro vztah mezi osobním koučem a jeho klientem?


koučování
www.osobnikouc.eu

V dnešní uspěchané době plné povrchových interakcí a rychlých řešení se může zdát, že nabízet dva hodiny osobního koučování zdarma je jako hodit perlu do moře. Přesto právě v tomto gestu vidím základní kámen pro budování hlubokých a smysluplných vztahů s mými klienty. Abych vám to lépe přiblížil, dovolte mi podělit se o příběh, který mi nedávno připomněl, proč jsem se pro tento krok rozhodl.


Představte si mladého podnikatele, plného nadšení a velkých snů. Když se poprvé setkal se světem podnikání, byl přesvědčen, že pro úspěch potřebuje pouze správnou myšlenku a dostatek odhodlání. Jakmile ale začal podnikat, zjistil, že cesta k úspěchu je plná nečekaných zatáček a slepých uliček. Přestože se snažil najít odpovědi ve světě internetu, knih a seminářů, cítil se stále více ztracený. Vždyť dělám všechno přesně tak, jak bych měl ... Až do dne, kdy mi zazvonil telefon a po krátkém povídání jsem mu nabídl dvě hodiny svého času zdarma.


Během těchto dvou hodin jsem se jako kouč nesnažil prodat své služby, ani jsem mu nevykládal univerzální pravdy o úspěchu. Místo toho jsem naslouchal, kladl otázky a pomáhal mladému podnikateli objevit vlastní odpovědi na jeho problémy. Tyto dvě hodiny se staly zlomovým bodem v jeho podnikatelské cestě, neboť mu poskytly pocit pochopení a podpory. Jeho sebedůvěra vzrostla a pochopil, že klíč k jeho úspěchu drží pevně v rukách jen on sám.


Tento příběh je pro mě osobním připomenutím, proč je nabídka dvou hodin koučování zdarma tak důležitá. Jsem pevně přesvědčen, že každý člověk má v sobě nekonečný potenciál, ale někdy potřebuje pouze trochu pomoci, aby jej odhalil. Tyto dvě hodiny jsou mým způsobem, jak ukázat klientům, že jsem zde pro ně, že je chápu a že společně můžeme najít cestu k jejich snům a cílům.


Navíc, tento přístup mi umožňuje lépe mé klienty poznat. Každý člověk je jedinečný a to, co funguje pro jednoho, nemusí nutně vyhovovat druhému. Tyto dvě hodiny strávené společně mi dávají příležitost porozumět jedinečným potřebám, přání a obavám každého klienta. A to je neocenitelný základ pro budování účinného a přizpůsobeného koučovacího plánu. Samozřejmě se může stát, že ve spolupráci pokračovat nebudeme. Věřte mi, že to nepovažuji za něco špatného, nedej bože neúspěch. Je to obrovská zkušenost nejen pro klienta, ale především pro mě.


Nabízet dvě hodiny osobního koučování zdarma není jen marketingový tah. Je to projev mého závazku k poskytování hodnoty, podpory a pochopení. Věřím, že pravá hodnota se neodvíjí od ceny, ale od schopnosti změnit životy k lepšímu. A právě to je důvod, proč se snažím být nejen koučem, ale také průvodcem a společníkem na cestě k osobnímu a profesionálnímu růstu.


28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page